OFFERLIND Mastery

Hem » Ansvar » Är det fult eller omoraliskt att tjäna pengar?

Är det fult eller omoraliskt att tjäna pengar?

Enligt mitt sätt att tänka, att uppfatta världen och livet en totalt korkad frågeställning, men tyvärr mycket relevant om jag ser mig omkring och lyssnar på alla dessa verklighetsfrånvända personer torgför detta resonemang. Tyvärr torgför även andra mer eller mindre världsfrånvända åsikter om mycket annat av dessa och det är kanske det som gör att vår värld ser ut som den gör.

Pengar har aldrig varit ett problem för den del av oss människor som har tillgång till dem i en omfattning som gör livet mer okomplicerat att leva, så länge de själva styr över dem och inte låter dem styra sig. Tyvärr är det en majoritet av de som har ett överflöd av pengar, det vill säga mer än vad de behöver för att leva ett okomplicerat liv, som låter pengarna styra dem. Dessa har en klar tendens att vilja behålla dem och bara öka och öka dess mängd, egentligen utan att riktigt förstå varför de gör det. De har blivit slavar under pengarna och delar aldrig med sig, förutom möjligen till sin närmaste familj. Är det med utgångspunkt från dessa personer då konstigt att tjäna mycket pengar blivit mycket negativt laddat? Givetvis inte, det vi behöver göra är att öka mängden personer som själv styr över sina pengar och som med det, har tryggheten att kunna och framförallt viljan att dela med sig av dem. Tänk själv om det finns fler av dessa och de tjänar mer och mer pengar, ja då blir det mer och mer att dela med sig av. Mycket pengar är inte med automatik detsamma som att vara en dålig människa som måste smyga med att hen har dessa.

om med så mycket annat i livet så kan du inte ge något du inte har. Har du inte kunskapen så kan du inte lära ut, älskar du inte dig själv så kan du inte älska någon annan och har du inte pengar så kan du inte dela med dig av några.
För att vinna över fler av de som styrs av sina pengar till de som styr över sina, så måste det till en attitydförändring. Tänk bara så många av de sju dödssynderna som praktiseras av de som styrs. Exempelvis FROSSERI, GIRIGHET och HÖGMOD. Tänk sedan på vad de som helt är emot att tjäna mycket pengar avvänder: AVUND och VREDE. Jag vill bara påpeka att när ett fenomen som nu i vårt fall att tjäna mycket pengar har minst fem av de sju dödssynderna involverade, ja då är det något som är fundamentalt fel i tankegången.

Avslutningsvis: Att tjäna mycket pengar är av ondo när du styrs av dem men av godo när du själv styr och har kontrollen. Ett sätt att omvändas från att bli styrd till att styra är att utvecklas som person, för en person som regelbundet gör detta kan inte utvecklas utan att förändra sin syn på pengar, det vill säga att dennes attityd har förändrats tillräckligt. Jag kan inte nog poängtera vikten av regelbunden utveckling av vår personlighet, det räcker inte med att gå och lyssna på ett föredrag med en person som är blind, utan ben och som tagit sig över Mont Everest baklänges med en rullator. Eller någon som varit svår missbrukare och kriminell i stora delar av sitt liv och med detta beteende plågat många människor, berätta om sin omvändning till en normalt ansvarsfull vuxen person.

Om du vill läsa en stor del av alla de över 1000 arkiverade texterna, registrera dig då för Inspirations & Nyhetsbrevet uppe till höger på sidan så kommer lösenordet till dig via E-mail.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Inspirations- & Nyhetsbrev

Registrera dig och få tillgång till bloggarkivet!

Arkiv

%d bloggare gillar detta: